Boeken

Vriend Vermist 

Dit is de omslag van de pas verschenen vierde thriller van Jack Didden. De titel is: Vriend Vermist.Benieuwd? Ik ligt een tipje van de sluier voor je op...

David heeft een nachtmerrie. Hasan, zijn beste vriend, is ontvoerd. Onzin natuurlijk. Maar als David de volgende ochtend op school komt blijkt Hasan spoorloos verdwenen. Zou het dan toch meer dan een droom zijn geweest? Samen met Inge gaat David op onderzoek uit. Het eerste wat ze vinden is een simkaart. Maar van wie en wat is de code en waarom worden ze gevolgd door een geheimzinnige auto?

lesbrieven


De Verboden Kamer (juni 2004)

Robin snapt er niets van. Hij wordt wakker in een ziekenhuis en kan zich niets meer herinneren. Het gekke is dat ook niemand hem kent. Met Martine gaat hij op zoek naar de waarheid, die steeds akerliger vormen krijgt. Zij is de enige die hij vertrouwt. Of komt dat alleen omdat hij stiekem verliefd op haar is.

 

Vampierhandboek  (Amsterdam 1997)

Samen met Paul van Loon. Nadat vriend Paul mij had gevraagd een hoofdstuk te schrijven voor zijn beroemde Griezelhandboek, kreeg ik de smaak te pakken. Ik was dan ook zeer vereerd toen hij voorstelde samen met mij een boek over alleen vampiers te schrijven. Erg leuk en informatief boek. Alles over vampiers: hoe herken je ze, hoe schakel je ze uit, hoe word je er een, vampiers in boeken, in films en ga zo maar door. Ook vertaald, onder meer in het Duits. Werd in 2002 verramsjt zodat het vermoedelijk nu uitverkocht is! Jammer, want het was het enige boek dat over dit onderwerp in het Nederlands te krijgen was. Voor echte verzamelaars heb ik nog enkele exemplaren.

Formaat: 14 x 21,5 cm, 194 bladzijden, ge´llustreerd (Camilla Fialkowski).

Weerwolfhandboek.  (Amsterdam 1998)

Omdat Paul van Loon het veel te druk heeft met zijn andere boeken, vroeg de uitgever mij het boek over weerwolven te schrijven. Ik had daar natuurlijk geen bezwaar tegen! Paul was bereid de inleiding te schrijven. Leuk en informatief boek volgens dezelfde lijnen opgezet als het vampierhandboek. Ook dit is helaas uitverkocht. Ik heb er nog een paar voor wie zonder niet kan leven.

Formaat: 14 x 21,5 cm, 198 bladzijden, ge´llustreerd (Camilla Fialkowski).

 

Geheime Operatie.  (Amsterdam 2001)

De uitgever vroeg mij een thriller te schrijven voor kinderen tussen 11 en 15. Dat werd dit boek. Paul schrikt op een dag op als er wordt ingebroken. Voor hij goed en wel beseft wat er gebeurt, is zijn moeder vermoord. Maar door wie en waarom? Paul wordt bij tijdelijke pleegouders ondergebracht. Dan stapelen de raadsels zich op: wie is zijn echte vader, waarom droomt hij van een doodzieke jongen en woont zijn familie inderdaad in Amerika?

Formaat: 13 x 20 cm, 140 bladzijden.

Leverbaar.

Het Fotomysterie.  (Amsterdam 2002)

Ook dit boek is een thriller voor oudere kinderen. Miriam komt op een dag thuis en ontdekt dat haar ouders zijn verdwenen. Naspeuringen van de politie leveren niets op. Dan gaat ze zelf op onderzoek uit. Maar wat hebben de vijf namen die haar moeder op de muur schreef  te betekenen en waarom heeft haar moeder fotoĺs verstopt? Dan duiken de ontvoerders op en loopt Miriam zelf gevaar!

Formaat: 13 x 20 cm, 146 bladzijden.

Verschijnt in september 2002.